Home / Nieuwe berichten / Elf nationaliteiten in Skeelerklim

Elf nationaliteiten in Skeelerklim

Op deelnemerslijst 14 rijders uit Colombia

Nooit eerder hebben zoveel buitenlanders meegedaan aan de Skeelerklim van Steenwijk, die woensdagavond (2 mei) op het programma staat. Liefst elf verschillende nationaliteiten zijn vertegenwoordigd, want naast Nederland  komen er vertegenwoordigers van nog eens tien landen naar Steenwijk. De grootste afvaardiging heeft Colombia (14 mannen en vrouwen), waar de beste inline skaters ter wereld vandaan komen.

Drie rijders zijn afkomstig uit Venezuela, twee uit België (onder wie Bart Swings) en verder zijn er deelnemers uit Australië, Italië,  Frankrijk, Duitsland, Mexico, Portugal. Spanje en Denemarken.

‘Ongekend, maar fantastisch natuurlijk en een buitenkansje voor het publiek om met deze sterke internationale cracks kennis te maken. Zijn gaan zich zeker bemoeien met de strijd om het podium’, verwacht Piet van der Laan, nestor van de organisatie. Deze 85-jarige Steenwijker geeft om 18.30 uur het startschot voor de bijna 50 vertrekkende dames. Een uur later doet wethouder Wim Brus van Steenwijkerland dat, wanneer meer dan 60 heren aan de start staan.

De toegang voor dit oudste skeelerevenement van Nederland is vanavond geheel gratis.

 

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu