Home / Nieuwe berichten / Verken per fiets de weerribben

Verken per fiets de weerribben

Natuurgebied De Weerribben, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden, kan uitstekend per fiets worden verkend. Daarom organiseren IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “De Noordwesthoek” op zaterdag 19 mei een fietsexcursie door dit unieke gebied. Tijdens de tocht vertelt een ervaren natuurgids alles over het ontstaan van dit gebied en de cultuurhistorische waarde. Op verschillende plaatsen wordt gestopt om te genieten van de bijzondere flora en fauna die De Weerribben rijk is.

Datum: Zaterdag 19 mei.
Verzamelplaats en tijd: 10.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Buitencentrum De Weerribben van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27 in Ossenzijl. De tocht duurt tot circa 12.30 uur. Graag eigen fiets meenemen.
Deelname: Gratis voor iedereen, aanmelden is niet nodig.
Informatie: Colette de Haas-van Harten,  telefoon 0561-481407 of www.ivn.nl/afdeling/noordwest-overijssel.

 

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu