Home / Bedrijfsnieuws / Geslaagd uitje vrijwilligers Noorderboog

Geslaagd uitje vrijwilligers Noorderboog

Zorgroep Noorderboog organiseert ieder jaar een uitje voor de vrijwilligers, als dank en uit waardering voor hun inzet. Dit jaar hebben de coördinatoren vrijwilligerswerk gekozen voor een lunch en gezellig programma in restaurant aan de Brink in Dwingeloo.

Ruim 675 vrijwilligers werden op 10, 12 en 25 april met bussen vanaf de locaties naar Dwingeloo gebracht. Daar hebben ze genoten van een heerlijke lunch en een fijne middag vol humor. Er werd veel gelachen om de dagelijkse dingen met Hennie Kuijer, in het Drents (bekend van radio Drenthe) ‘Lachen om de dagelijkse dingen’.

In de pauze werden de vrijwilligers bedankt door de bestuurder of manager en werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Aan het eind van de middag werden de vrijwilligers per bus weer terug gebracht naar de desbetreffende locatie. De vrijwilligers én de coördinatoren vrijwilligerswerk kijken terug op drie geslaagde vrijwilligersuitjes!!

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu