Home / Jongeren / Buitenfestival De Weerribben

Buitenfestival De Weerribben

Staatsbosbeheer organiseert een Buitenfestival in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het festival gaat op tweede Pinksterdag op 21 mei om 11.00 uur van start bij Buitencentrum Weerribben te Ossenzijl met tal van leuke natuur-activiteiten en een gezellige lentefair.

Activiteiten voor het hele gezin.
Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan er in en om het Buitencentrum veel leuke activiteiten op het programma. Volg een natuur-fotografie workshop, ga mee op een vaarexcursie en beleef de magie van de Weerribben en bezoek natuurlijk het Buitencentrum van binnen.

Er is een gezellige lentefair met ongeveer 20 kramen. Kaas, honing, jam, paling, diverse houten producten, decoratie,  noem maar op, er is vanalles. De brandweer komt in actie met een blusdemonstratie.

Kinderen kunnen een nestkastje timmeren, uilenballen pluizen en springen op een springkussen of andere leuke spelletjes doen. Ze kunnen zelfs in een geweldige Aquabal op het water lopen ! En een heerlijk broodje bakken boven het vuur  !

De toegang van het Buitenfestival is gratis. Voor sommige activiteiten wordt wel een kleine bijdrage gevraagd.

Adres   
Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
0561-477272

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu