Home / Cultuur / Kinderen uit Meppel spelen voor finaleplek NK Stoepranden Jantje Beton

Kinderen uit Meppel spelen voor finaleplek NK Stoepranden Jantje Beton

Kinderen uit Meppel spelen voor finaleplek NK Stoepranden Jantje Beton

Lokale finale NK Stoepranden Meppel op 30 mei

Meppel, 9 mei 2018 – Op woensdag 30 mei gaan kinderen uit Meppel de strijd met elkaar aan voor een plek in de finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden, een initiatief van o.a. Jantje Beton. De komende weken daagt het goede doel kinderen uit heel Nederland uit om het leuke en actieve balspel met elkaar te spelen. Jantje Beton wil op deze manier spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten stimuleren. De grote landelijke finale vindt op 16 september plaats in Rotterdam. Meppel rekent op zo’n 60 tot 80 jonge stoepranders voor de spannende lokale finale op woensdag 30 mei. Aanmelden kan nog tot vrijdag 18 mei via de website van Meppel Actief.

Details lokale finale NK Stoepranden Meppel:

  • Wat: Meppel organiseert lokale finale NK Stoepranden
  • Wanneer: woensdag 30 mei
  • Waar: Sporthal Ezinge, Ezingeweg 58, 7943 AZ Meppel
  • Tijden: 13.30 – 16.00 uur
  • Spelregels: zie bijlage
  • Bijzonder: in gemeente Meppel maken 60 tot 80 kinderen kans om mee te doen aan de landelijke finale

Meppel Actief organiseert de lokale finale in Meppel. Karlijn Noord, medewerker bij Meppel Actief, vertelt enthousiast over het initiatief: ”Meppel Actief stimuleert zoveel mogelijk kinderen om meer te bewegen en te blijven sporten. Het initiatief van o.a. Jantje Beton om het NK Stoepranden te organiseren, past dan ook erg goed bij ons concept. Dit soort activiteiten stimuleren kids om lekker buiten te spelen, wat leuk én gezond is! Op woensdag 30 mei gaan de kinderen met elkaar de strijd aan om een ticket te winnen voor de landelijke finale in Rotterdam. Tijdens het oefenen waren de kids al bloedje fanatiek, dus het belooft een spannende dag te worden!”

Over Jantje Beton
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton: ‘STOP NOOIT MET SPELEN!’ Meer informatie vind je op www.jantjebeton.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu