Home / Nieuwe berichten / Boottocht Ouderenvereniging Oldemarkt

Boottocht Ouderenvereniging Oldemarkt

Nu de binnenactiviteiten bijna weer teneinde zijn gaat de Ouderenvereniging Oldemarkt e.o. een boottocht organiseren. We varen langs diverse mooie natuurgebieden in onze eigen regio en langs verschillen plaatsen zoals Muggenbeet, Jonen, Ossezijl, Giethoorn enz.

We vertrekken om 9.15 uur bij De Landerijen met de auto naar Kalenberg waar we opstappen bij Pieter Jongschaap waar de Vrijstate altijd aan de kade ligt te wachten op de gasten.

Deze nieuwe boot is ook stiller dan de vorige en rolstoel gebruikers kunnen hier ook aan boord en natuurlijk rollators. Helaas geen elektrische rolstoelen. Aan boord is ook een invaliden toilet.

Onderweg is er twee keer koffie, een lunch en ook nog twee consumptiebonnen.

De kosten voor deze gezellige dag zijn € 20,- voor leden van de Ouderenvereniging en € 35,- voor niet leden.

Opgave vóór 15 mei bij Willem Jonkers tel. 451816

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu