Home / Cultuur / De kaartverkoop van het nieuwe seizoen is gestart

De kaartverkoop van het nieuwe seizoen is gestart

Previewavond
De kaartverkoop van het nieuwe seizoen is gestart. Tijdens de previewavond konden de bezoekers een kijkje nemen in het nieuwe programma. De avond werd succesvol afgetrapt met Lucina Bolding, bekend van Twee Recht Twee Averecht. Roovers & Van Leeuwen deden er een schepje boven op met hun bijzondere sketches. Alice Spring bracht een heerlijke muzikale sfeer aan de avond. Rayen Panday hield de lachspieren van het publiek continu in beweging. Verder gaven The Bluebirds, Maarten van den Berg, Kamer Operahuis (Welstaat) en Stuyvesant Sailors een performance. Giovanni Sturkenboom vertelde over de musical ‘Stil in mij’. Kortom, een geslaagde en succesvolle previewavond.

Nieuwe seizoen start met Bert Visscher
Bert Visscher en Noordpoolorkest (openingsvoorstelling)
Wat gaan we NOU beleven? Omdat alles leuker is als het anders is tovert Don Pescatore de evenementenhal om tot een sfeervolle danstent. Compleet met kroonluchters en een gepoetste dansvloer. En natuurlijk een royale bar. Don Pescatore and his Alcatraz Orchestra; WIE ZIJN DAT? Cabaretier Bert Visscher, alias Don Pescatore, zingt met een bigband van 22 losgeslagen muzikanten en een setje zedeloze zangeressen covers uit heden en verleden. Orkestleider Reinout Douma mag het zooitje in de hand houden. WAUW! Een fantastische avond met wellicht gastoptredens en spontane acts. Mis het niet. De openingsvoorstelling is te zien op zaterdag 22 september, aanvang 20.00 uur.

In het nieuwe seizoen zijn verder onder andere te zien:

Assepoester
Als de vader van Assepoester op een lange reis naar het buitenland vertrekt, blijft Assepoester achter met haar stiefmoeder en haar stiefzus. Deze twee zijn niet bepaald aardig tegen
Assepoester en laten haar alle smerige klusjes in huis doen. Als er dan een uitnodiging komt voor een feest in het paleis, mag de arme Assepoester niet mee van de booswichten. Maar dankzij een wat onhandige fee krijgt Assepoester toch de kans naar het bal te gaan. En natuurlijk loopt dit romantische sprookje voor Assepoester goed af.  Deze familievoorstelling is te zien op donderdag 21 februari, aanvang 14.00 uur.

Brigitte Kaandorp
Na allerlei projecten en losse klusjes is de geliefde cabaretière weer terug in het theater. En opnieuw zal zij een poging wagen de wereld voor de mensen te duiden en orde in de chaos te scheppen. Of zij daarin zal slagen is de vraag, maar dat mag de pret niet drukken, want ondertussen valt er genoeg te lachen. De weg is zoals altijd het doel. Kaandorp komt eraan! Deze voorstelling is te zien op vrijdag 23 november, aanvang 20.00 uur.

Expeditie Eiland
Drie compleet verschillende gezinnen geven zich op voor ‘Expeditie Eiland’ en leggen hun lot in handen van presentator Ruud Salomons voor de grote hoofdprijs: het eiland én 1 miljoen euro! In een wirwar van beproevingen bevinden de kandidaten zich in steeds vreemdere situaties. Als de beproevingen zo bizar worden dat niemand zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht. Hoe lang kan presentator Ruud de regie houden over het spel? Wat is een prijs die een leven lang geluk kan betekenen je waard, als je tijdens het spel degene waar je het meest van houdt kunt verliezen? ‘Expeditie Eiland’ is een spannende en schurende komische musical met een vette knipoog naar reality programma’s als ‘Expeditie Robinson’, ‘Temptation Island’ en ‘Helemaal het einde’.  Deze voorstelling is te zien op 5 en 6 februari, aanvang 20.00 uur.

Arjen Lubach
Meer dan tien jaar speelde Arjen Lubach in wisselende formaties in kleine theaterzalen voor een nog kleiner publiek. Zijn televisie-avontuur bezorgde hem met Zondag met Lubach een miljoenenpubliek, verschillende internationale virals, een Nipkowschijf en de Televizierring. Omdat bloed kruipt waar het niet gaan kan en er ook grappen te vertellen zijn die de televisiekijkers nooit zullen horen, is Arjen terug in het theater. Alleen. Tijdens Arjen Lubach LIVE is de tv-presentator en comedian persoonlijker dan ooit en pakt hij de draad op die hij ooit achterliet. Als ie er nog ligt tenminste.

Vriend van De Meenthe
Wordt Vriend van de Meenthe. Met uw bijdrage helpt u mee aan de verdere ontwikkeling van de podiumkunsten in Steenwijk. Met de opbrengst van de vriendenclub worden voorstellingen geprogrammeerd die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en zonder uw hulp buiten het aanbod in Steenwijk zouden blijven. Daarnaast ontvangt u elk jaar een uitnodiging voor minimaal één verrassingsvoorstelling voor twee personen en kunt u profiteren van speciale vriendenaanbiedingen en -acties voor twee personen.

Voor meer informatie ga naar www.demeenthe.nl.

foto’s: Merlijn Doomernik en Mark Engelen

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu