Home / Gezondheid / De KolonieLoop pakt uit op vijfde editie KolonieLoop

De KolonieLoop pakt uit op vijfde editie KolonieLoop

De stichting KolonieLoop laat de vijfde editie van de KolonieLoop niet ‘stilletjes’ aan zich voorbij gaan. Nee…. Op maandag 21 mei as zal het sportieve hart van Frederiksoord zichtbaar kloppen! Deelnemers én toeschouwers zullen zich laten verrassen door de feestelijke editie van de KolonieLoop op Tweede Pinksterdag!
Voor velen was de uitbreiding van het parcours met 21,1 kilometer (halve marathon) een welkome aanvulling. De route door de Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Wilhelminaoord en Landgoed de Eese zal de veelzijdigheid van het cultuurhistorische gebied in combinatie met prachtige natuur tonen aan alle deelnemers. Uiteraard is het ook weer mogelijk om deel te nemen aan de 2,5 km (kinderloop) door het Sterrebos, 5 en 10 kilometer. Tijdens het hardloopevenement zal er dit jaar voor het eerst ook muzikale omlijsting op het parcours zijn… Deelnemers zullen zich in de bossen verwonderen. Wellicht geeft dit nieuwe energie om het laatste stukje parcours over de ‘schietbaan full speed’ te trotseren.
Een prijs op hoogte
Iedere deelnemer aan de KolonieLoop ontvangt na de finish een mooi aandenken aan de vijfde editie. Dit aandenken is mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, welke op deze manier bijdrage willen leveren aan de viering van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid. Voor de winnaars op alle afstanden is er dit jaar overigens een spectaculaire prijs. Zij mogen na afloop van de KolonieLoop pendelen in de ‘Bats Luchtballon’, om op deze manier het parcours door de Maatschappij van Weldadigheid ook van bovenaf te aanschouwen. Dit geldt ook voor de winnende businessteams!
Inschrijven voor de KolonieLoop
Tot en met zondagavond (13 mei) kunnen deelnemers zich nog inschrijven voor de 2,5 | 5 | 10 en 21,1 kilometer. Daarna zal het digitale inschrijfsysteem sluiten én is het alleen nog mogelijk om in te schrijven op maandag 21 mei as tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Er zijn overigens nog voldoende startbewijzen, want de organisatie heeft dit jaar extra startnummers besteld, om niemand teleur te hoeven stellen.
Cadeau aan de Maatschappij van Weldadigheid
Tijdens de vijfde editie van de KolonieLoop zal de Stichting KolonieLoop ook een cadeau overhandigen aan de Stichting Maatschappij van Weldadigheid. ‘Gedurende vijf jaar hebben we gespaard voor een passend cadeau, welke we nu graag willen overhandigen. Wat het cadeau is blijft nog even geheim… We kunnen wel verklappen dat iedereen die na 21 mei in Frederiksoord komt, gebruik kan maken van het cadeau’, aldus de organisatie.
foto: Marius Visser

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X