Home / Nieuwe berichten / Eten uit de natuur, samen een maaltijd bereiden

Eten uit de natuur, samen een maaltijd bereiden

Op donderdag 17 mei zal het team van Stichting Transition Town Vollenhove er voor zorgen dat alle nodige ingrediënten aanwezig zijn om samen te genieten van een gezonde en leerzame maaltijd. Er liggen wat recepten op tafel en daar gaan we samen mee aan de slag. Een rondje door de eigen Permacultuur Tuin is de basis en daarnaast wordt er uit eigen keuken wat aangevuld. Het uitgangspunt is creatief zijn met wat de natuur ons biedt. Hierbij kan men denken aan brandnetel, smeerwortel, zevenblad en snijbiet.

Voor een tegemoetkoming in de kosten wordt €  5,– gevraagd inclusief sap of water.  Iedereen is welkom, aanvang 17.30 uur tot 19.30 uur op de Permacultuur Tuin, Volkstuinencomplex Flevoweg 2 te Vollenhove.

Opgave graag per mail: info@transitiontownvollenhove.nl of bel 06-10565116 Marja Geerdink

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu