Home / Jongeren / (Her)opening Zompies Zoek pad bij Buitencentrum Weerribben

(Her)opening Zompies Zoek pad bij Buitencentrum Weerribben

Al jaren bestaat het Zompie’s zoek pad rondom het buitencentrum Weerribben bij Ossenzijl. Dit educatief pad heeft de afgelopen winter een update gekregen, met nieuwe materialen en informatiepanelen. Graag nodigen we u bij deze uit om aanwezig te zijn bij de opening op donderdag 24 mei, de dag van het Nationaal Park!

Zompies Zoek pad
De rietdwerg Zompie gaat op pad om de otterprins Glaspels te bevrijden van Kromsnavel, de kiekendief. Zompie kan dat niet alleen, samen met de kinderen moeten ze het pad volgen en letters verzamelen. Met de geheime code kunnen ze Glaspels bevrijden van Kromsnavel.

Opening
Op donderdag 24 mei zal een verkleedde otter samen met de boswachter van Staatsbosbeheer en het Nationaal Park de opening verrichten. Dit alles zal plaats vinden bij het buitencentrum Weerribben in Ossenzijl om 10 uur. (Hoogeweg 27, Ossenzijl)

(er zal geprobeerd worden om er een schoolklas bij aanwezig te hebben)

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu