Home / Bedrijfsnieuws / IJzeren brug’ in Witte Paarden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

IJzeren brug’ in Witte Paarden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is per 14 mei 2018 afgesloten voor vrijwel alle gemotoriseerd verkeer. Gemeente en ProRail besloten gezamenlijk tot deze afsluiting. Voetgangers, (brom)fietsers en motorrijders kunnen nog wel van de oversteek gebruikmaken. Omwonenden krijgen een brief waarin zij persoonlijk over de afsluiting worden geïnformeerd.

 De ‘ijzeren brug’ was tot voor kort toegankelijk voor verkeer met een maximum gewicht van 4 ton. Gesignaleerd is dat ook zwaardere voertuigen van de brug gebruikmaken. Bij een inspectie die onlangs in opdracht van ProRail is uitgevoerd, zijn vervormingen aan onderdelen van de brug geconstateerd. Deze hebben consequenties voor de draagkracht ervan. Om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen, heeft ProRail de gemeente verzocht de brug per direct af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van motoren en bromfietsen.

Om te voorkomen dat gemotoriseerd verkeer gebruik van de brug maakt, is deze met betonblokken afgesloten. Ook zijn er borden geplaatst. Door de afsluiting moet het verkeer tussen Witte Paarden en de Eese/Woldberg omrijden via Willemsoord. De hulpdiensten zijn over de afsluiting en de omleidingsroute geïnformeerd.

ProRail gaat de komende periode de schade in beeld brengen en onderzoeken welke maatregelen nodig zijn om het gebruik van de brug voor gemotoriseerd verkeer weer mogelijk te maken. Op dit moment is nog niet duidelijk hoelang de afsluiting duurt.

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu