Home / Cultuur / Natuurworkshop

Natuurworkshop

Maandag 21 mei organiseert Staatsbosbeheer een Buitenfestival bij Buitencentrum Weerribben. Naast vele kramen en activiteiten wordt er die dag meerdere malen een workshop natuurfotografie gehouden. Ervaren natuurfotograaf Philip Friskorn zal zowel binnen als buiten allerlei tips en tricks geven. Geef je op om erbij te zijn.

11.00 uur
13.00 uur
15.00 uur

Kosten per deelnemer € 7,50

Locatie
Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
0561-477272
excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl

Foto: Philp Friskorn

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu