Home / Cultuur / ‘Sterke Staaltjes, vrouwenhandwerk van QS2′ in Museum Nagele

‘Sterke Staaltjes, vrouwenhandwerk van QS2′ in Museum Nagele

Op 3 juni vindt om 15 uur in Museum Nagele de opening plaats van de nieuwe expositie, getiteld ‘Sterke Staaltjes, vrouwenhandwerk van QS2′.

Contrast is het verschil tussen tegenstellingen en het thema voor een verrassende ‘fiber art’-tentoonstelling door de kunstenaarsgroep QS2. Licht-donker, vintage-nieuw, zacht-hard, aaibaar-stekelig zijn voelbaar gemaakt met vilt, stof, plastic, ijzerdraad of papier, in plat en ruimtelijk werk.

De twaalf leden van QS2 zijn al vijftien jaar bij elkaar, ze zien hun diversiteit als drijvende kracht voor kruisbestuivingen. QS2 heeft haar wortels in de textielkunst, ze verkennen het thema ‘contrast’ met de vrijheid die de groep eigen is. QS2 is duidelijk méér dan alleen maar de som der delen.
Aan deze tentoonstelling doen mee: Hilly Binksma-Martens, Inge Bosman, Jansje Dane-Ruijter, Ria Demarteau, Anneke Ek, Liesbeth Klein, Marijke Maijer, Marijke Ouwehand, Liesbeth Ouwerkerk, Mieke Plug, Martha de Vos-Hunneman en Grietje van Wijk.

Op 31 mei om 14 uur verzorgen Inge Bosman en Martha de Vos een inleiding bij deze tentoonstelling. Belangstellenden zijn van harte welkom!

De tentoonstelling is te bezichtigen van 31 mei tot en met 26 augustus 2018.

Zie voor meer informatie www.museumnagele.nl

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu