Home / Gezondheid / Swim to Fight Cancer Giethoorn

Swim to Fight Cancer Giethoorn

Op 1 juli zal Giethoorn als eerste van 11 locaties een recreatieve zwemtocht organiseren om geld in te zamelen voor kankeronderzoek onder de vlag van Swim to Fight Cancer. We zouden het erg leuk vinden wanneer dit ook in de provincie bekend wordt omdat Giethoorn meer is dan een toeristisch dorp waar duizenden Aziaten naar toe komen.

Naast het evenement op 1 juli zullen we ook een clinic organiseren met oud topzwemmer Joost Reijns om deelnemers, in het Gieterse water, zo goed mogelijk voor te bereiden op de swim.

We zijn nog bezig om Maarten van der Weijden ook te laten komen. Hij zal dan voorafgaand een (grote) trainingsronde door de Kop van Overijssel zwemmen in voorbereiding op zijn Elfstedentocht.

Als jullie meer informatie willen kunnen jullie ook altijd bellen op 0612839500

Bekijk ook

Monitoren in het ‘beste libellengebied’ van Nederland

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het beste ‘libellengebied’ van Nederland. Dat zegt Evert Ruiter die voor Natuurmonumenten dagvlinders, libellen en sprinkhanen monitort in De Wieden. “80 procent van alle Nederlandse soorten komt hier voor, waaronder hele bijzondere. Zowel in aantallen als soorten is dit een uniek gebied”, aldus de Zwolse eigenaar van onderzoeksbureau Alcedo Natuurprojecten. Elk jaar onderzoekt Ruiter met een groep vrijwilligers een zesde deel van De Wieden. Na zes jaar is voor deze zogenoemde SNL-monitoring het hele gebied onder de loep genomen. Dit jaar is de regio Dwarsgracht aan de beurt. “Opvallend tot nu toe is de enorme toename van de libellensoort sierlijke witsnuitlibel. Nog niet zo la

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu