Home / Bedrijfsnieuws / Proef als eerste een nieuw Belgisch bier tijdens Bier XXL 2018

Proef als eerste een nieuw Belgisch bier tijdens Bier XXL 2018

Vrijdag 1 juni vindt voor de vierde maal Bier XXL plaats in de evenementenhal van Rabo Theater De Meenthe. Een drie uur durend avontuur in de wereld van bier in het algemeen en speciaalbier in het bijzonder. Dit jaar heeft Bier XXL een primeur. Bier import Nederland zal voor het eerst een nieuw Belgisch bier gaan schenken. En natuurlijk kunnen alle bezoekers dit bijzondere bier ook als eerste proeven.

Naast Bier import Nederland zijn er deze avond tal van brouwers, groothandels en importeurs aanwezig. O.a. Eggink Bier, La Trappe, Grutte pier, Orval, Maallust, Meppel Bier, Bax bier Groningen, Bierimporteur Kikvorsch. Zij nemen meerdere bieren mee uit hun assortiment zoals Lowlander, Jopen en Schneider bier uit Duitsland

Bezoekers genieten voor €25,- drie uur lang van de lekkerste, niet alledaagse speciaalbieren. In tegenstelling tot vele andere festivals hoeven bezoekers geen extra munten te kopen. Zij ontvangen bij binnenkomst een eigen proefglas die bij diverse stands gevuld kan worden. Veel bieren zullen van de tap komen maar ook wordt er uit fles geschonken.

Amateurbiervereniging De Wortketel uit Echten laat zien hoe je eigenlijk bier brouwt. De mannen beantwoorden al uw vragen over het brouwproces. Dit alles wordt omlijst door live muziek en heerlijk eten en drinken. ’t Vershuus uit Ruinen is aanwezig met lekkere kazen en nootjes. Bonbon atelier A3, voorheen Chocoladenzo, uit Hattem/Nijeveen staat ook in de evenementenhal van De Meenthe met bierbonbons.

Bier XXL, een snoepwinkel dus voor de bier liefhebber en iedereen die wel meer wil weten van bier. Meer informatie en tickets vindt u op www.demeenthe.nl.

Bekijk ook

Kandidaten met groen hart gezocht voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. Natuur en …

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X