Home / Bedrijfsnieuws / Viering Sterrebosdag op 26 mei

Viering Sterrebosdag op 26 mei

Bijzondere activiteiten kleuren het parkachtige bos in Frederiksoord
Op zaterdag 26 mei a.s. staat Frederiksoord in het teken van de allereerste Sterrebosdag. Gedurende de middag en avond staan er bijzondere activiteiten op het programma in het unieke ‘parkachtige’ bos in Frederiksoord welke geschikt zijn voor jong en oud. Ga mee op expeditie en volg de nieuwe Sterrebos wandelroute. Onderweg zijn er allerlei activiteiten te beleven zoals paardrijden, boogschieten, blaaspijpschieten, mega jenga, muziek in de Droge Kom en nog veel meer. Tevens is het mogelijk om een ‘botanische’ rondleiding te volgen onder leiding van Hans Uylenburg én het is mogelijk om een vogelzang excursie te volgen met Lisette Hijcoop van Vogelwacht Uffelte vanaf de Droge Kom in het bos. En voor iedereen die wel eens wil dineren in het bos, is het mogelijk om een vorkje mee te prikken tijdens ‘Eten onder het bladerdak’. Het diner wordt verzorgd door De Nieuwe Leefstijl en Culivents*. Voor de oudere jeugd organiseert scoutinggroep van Swieten vanaf 20 uur een spannend spel in het schemerende bos.

Boekpresentatie ‘het Sterrebos van Frederiksoord’
De officiële opening van de Sterrebosdag vindt plaats in Logement (Hotel) Frederiksoord. Hier staat om 15.00 uur de lancering van het boek ‘het Sterrebos van Frederiksoord’ centraal. Het boek is geschreven door Marijke en Eddy van der Maarel. Tijdens het programma zal Marijke van der Maarel het eerste exemplaar aanbieden. Het geheel wordt omlijst door een muzikaal intermezzo door Elisabeth de Charon de St. Germain (zang) en Eddy van der Maarel (piano)**

Veranderingen in het Sterrebos
Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om het Sterrebos aantrekkelijker te maken als wandelbos waar bewoners en bezoekers graag wandelen, hardlopen en recreëren. Hiervoor is een verbeterplan geschreven welke in fases wordt uitgerold. In de eerste fase zijn belangrijke elementen beter zichtbaar gemaakt. Zo zijn er bruggetjes over de Westerbeeksloot hersteld en zijn er op markante punten bankjes geplaatst met informatie over de geschiedenis van het bos. En sinds twee maanden lopen er varkens in het bos die de Japanse Duizendknoop op een natuurlijke manier bestrijden. De Maatschappij van Weldadigheid werkt bij dit verbeterplan nauw samen met vele vrijwilligers waaronder de Kolonieploeg uit Frederiksoord, leerlingen van Terra MBO uit Meppel (van oudsher de G.A. van Swieten Tuinbouwschool uit Frederiksoord) en het Kiemhuis.

Op 26 mei vieren we dat de eerste fase van verbetering van het Sterrebos is afgerond. Dit doen we met de Sterrebosdag waarvoor bewoners en bezoekers van harte zijn uitgenodigd.

“Initiatiefnemers van de Sterrebosdag zijn de Ronde van het Sterrebos en vele vrijwilligers en ondernemers uit de omgeving”

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X