Home / Gezondheid / Rode Kruis neemt afscheid van 11 vrijwilligers en 286 jaar ervaring

Rode Kruis neemt afscheid van 11 vrijwilligers en 286 jaar ervaring

(Op de foto van links naar rechts: Siepie Peelen, Mirjam Beeldman, Corrie Ringnalda, Janny Bakker, Riet Kuin, Jannie Schaaphok, Esther Aarnink en Alie Hilhorst. Op de foto ontbreken: Tiny Veluwenkamp, Bertie van Eerten en Hans Groen-Wicherson.)

Het Rode Kruis heeft in de Kop van Overijssel vele jaren aan welfare (sociale activiteiten) gedaan. Jarenlang en niet weg te denken was dit één van de speerpunten van het Rode Kruis. In de Kop van Overijssel werd dit gedaan in de vorm van het organiseren van vaak wekelijkse activiteiten voor ouderen op een aantal plaatsen in de gemeente Steenwijkerland.

In de afgelopen jaren veranderde de focus van het Rode Kruis. Door de strategie 2020 passen de sociale activiteiten niet meer binnen de kernactiviteiten. De focus kwam op noodhulp en zelfredzaamheid te liggen. Als gevolg van deze strategie zijn in de afgelopen jaren veel van dit soort groepen in Nederland al gestopt en waar het kon overgedragen aan andere organisaties. Ook hier in Steenwijkerland is dat het geval. Per 1 juni worden een viertal van deze groepen en de bijbehorende activiteiten overgedragen aan andere organisaties. Hierdoor kunnen de groepen in bijna dezelfde vorm voortbestaan. Belangrijk want hiermee wordt tegemoet gekomen aan een behoefte van ouderen. Het Rode Kruis heeft er alle vertrouwen in dat onze collega vrijwilligersorganisaties de zaken uitstekend zullen overnemen.

Het Rode Kruis Kop van Overijssel moet door bovenstaande beslissing wel een groep mensen   loslaten die er jarenlang voor het Rode Kruis en de deelnemers waren en afgelopen vrijdag 25 mei was het zover. Er werd afscheid genomen van de betreffende vrijwilligers op de jaarlijkse dankjewelavond. Naast een uitgebreid dankwoord ontvingen de vrijwilligers bloemen, een bon en een fraaie puzzel. Het Rode Kruis bedankte de volgende mensen:

Dienstencentrum Landerijen in  Oldemarkt
Siepie Peelen, Riet Kuin en Alie Hilhorst. Samen 77 jaar welfare.

Zonnekamp in Steenwijk
Esther Aarnink,  Jannie Schaaphok, Bertie van Eerten en Hans Groen. Samen 105 jaar welfare.

Hoogthij in Steenwijkerwold:
Janny Bakker en Corrie Ringnalda. Samen 62 jaar welfare.

Zonnewiede in Giethoorn:
Tiny Veluwenkamp en Mirjam Beeldman. Samen 42 jaar welfare.

 

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X