Home / Cultuur / WaterMuzeFestival wil het leukste festival in de Kop van Overijssel zijn

WaterMuzeFestival wil het leukste festival in de Kop van Overijssel zijn

Het leukste festival in de Kop van Overijssel is dit jaar WaterMuzeFestival in Zwartsluis. Daar treden op 7 juli bands en artiesten op die over een paar jaar zomaar heel groot kunnen zijn. Cabaret aan boord van een rondvaartboot, een sfeervol en culinair ‘kookeiland’ en een speciaal programma voor kinderen doen de rest. Ook als het weer onverhoopt tegenvalt. “Dan staan we allemaal overdekt…”, zegt Ivo Eenkhoorn namens de organisatie.

WaterMuzeFestival mag dan in de buitenlucht worden gehouden, maar het is zeker een ‘all weather’ evenement. Bij minder weer staan zowel de artiesten als de bezoekers toch overdekt. Eenkhoorn hoopt desondanks natuurlijk op een stralende zomerse dag. “Dan hebben we een fantastisch evenement waar bezoekers genieten van topmuziek op drie podia, met onder meer Jack and the Weatherman, Will Knox (het voorprogramma van Racoon!), Ed Struijlaard, Emil Landman en heel veel ander aanstormend talent”, vertelt Eenkhoorn over de in totaal 23 optredende acts, waaronder ook Half a Mile uit de eigen regio.

En dan is er ook nog een mooi cabaretprogramma. De organisatie heeft besloten dat die optredens allemaal aan boord van Varenindewieden.nl gaan plaatsvinden. “Daarmee zorgen we voor een unieke sfeer op het water, terwijl we bovendien een eiland vrijmaken voor de horeca van De Blizzard en De Albatros. Ook verzorgt popschool Grandesco hier muziekworkshops, zodat je kunt ervaren hoe het is om in een bandje te spelen”, legt Eenkhoorn uit.

Het festival speelt zich af op drie turfeilanden in de haven van Zwartsluis. Op een ander eiland staan ‘huiskamerconcerten’ geprogrammeerd. En dan is er ook nog het Botterhuus dat voor een dag gericht is op kinderen. Terwijl de ouders genieten van popmuziek en cabaret, zorgen de professionals van Accrete voor kinderactiviteiten. Dat maakt WaterMuzeFestival geschikt voor het hele gezin.

De organiserende stichting is blij met de steun uit het bedrijfsleven in Zwartsluis en omgeving. Omdat het festival op het terrein van het Botterhuus wordt gehouden, heeft een van de sponsoren (verzekeringsmaatschappij NH1816) besloten om ook de ZS13 (de oudste nog varende botter van Nederland) met een donatie te belonen. Hoe hoog dat bedrag is, wordt tijdens WaterMuzeFestival bekendgemaakt.

Kijk voor het hele programma op www.watermuzefestival.nl

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X