Home / Gezondheid / Zwartewaterlandloop gaat voor verdere groei

Zwartewaterlandloop gaat voor verdere groei

Agnietenrun nieuw onderdeel hardloopevenement.

De Zwartewaterlandloop met start en finish in Zwartsluis hoopt dit jaar op driehonderd deelnemers. Dat zou na de succesvolle editie van 2017 een mooie groei zijn. Onder meer het nieuwe onderdeel de Agnietenrun moet op vrijdag 6 juli voor de extra toeloop zorgen. De organisatie werkt daarvoor samen met het Agnieten College in Zwartsluis.

De verplaatsing op de kalender van september naar juli en een aantal nieuwe impulsen, leverde het evenement vorig jaar nieuw elan op. Op een heerlijke zomeravond overtrof het deelnemersveld alle verwachtingen van de organisatie. “We mikten op honderd deelnemers, maar zaten bij de voorinschrijving al op het dubbele. Uiteindelijk liepen 250 mensen mee, waaronder maar liefst negentig kinderen”, zegt bestuurslid Johan Slurink.

Voor het bestuur reden om ambitieus naar de editie van 2018 te kijken. Naast het verder verbeteren van de organisatie zocht de organisatie ook naar nieuwe wegen. Vandaar ook de Agnietenrun. “Die is bedoeld voor scholieren tot en met 16 jaar. Het Agnieten College betaalt het inschrijfgeld voor de eerste vijftig aanmeldingen, en uiteraard hoeven de deelnemers niet alleen op deze school te zitten”, aldus Slurink. Met de loop van drie kilometers hoopt de organisatie een nieuwe doelgroep aan te spreken. “We hadden al de Kidsrun van 1 of 3 kilometer voor kinderen tot en met 12 jaar, jongeren konden zich daarna alleen inschrijven voor de loop van 12,2 kilometer. Die stap is best groot.”

Al bestaat er uiteraard ook dit jaar weer de mogelijkheid om aan de estafetteloop mee te doen. De 12,2 kilometer wordt dan verdeeld over twee of drie lopers. Op de vernieuwde website kunnen lopers die nog geen ‘maatje’ hebben contacten leggen met andere deelnemers. “Een excuus om niet mee te doen is er kortom niet meer…”, aldus Slurink, die ondertussen lopers uit onder meer Gelderland, Friesland, Brabant, Noord-Holland en uiteraard Zwartsluis en omgeving heeft ingeschreven.

De organisatie vermoedt dat die onder meer afkomen op het ‘familiespektakel’. “Het leuke van onze loop is dat je als gezin kunt meedoen: de kinderen aan de Kidsrun en daarna de ouders aan de loop of samen meedoen aan de Estafetteloop. Dat element spreekt veel deelnemers aan.”

De inschrijving voor het evenement verloopt via www.zwartewaterlandloop.nl

 

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X