Home / Bedrijfsnieuws / Vaarexcursie met historische punter door de weerribben

Vaarexcursie met historische punter door de weerribben

Ga mee op avontuur met de Kuunder Punter
Wat is er mooier om per boot natuurgebied “De Weerribben” te verkennen. En dan niet alleen via de wat grotere kanalen, maar ook via de kleinere vaarwegen dwars door de rietbossen en langs de wuivende rietkragen. Zo’n prachtige tocht wordt op zaterdagmiddag 16 juni gemaakt in de historische Kuunder Punter (de KU11), met aan boord een natuurgids van IVN Noordwest-Overijssel, die alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van “De Weerribben” en de vele (zeldzame) planten en dieren die er voorkomen. En van de schipper krijgen de deelnemers alle bijzonderheden te horen over de in 1912 gebouwde KU11. Bij voldoende wind wordt er gezeild en als dat niet mogelijk is wordt de elektrische fluistermotor ingeschakeld. De KU11 is de laatst overgebleven originele Zuiderzeepunter uit de vissersvloot van Kuinre. Dit varende monument wordt nu liefdevol onderhouden door vrijwilligers van Stichting Kuinre in Promotie (SKIP).

Datum en tijd: Zaterdag 16 juni van 13.30 tot 15.30 uur.
Afvaart: Bij de ingang van het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl.
Kosten: € 8,50 per persoon en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar, contant te voldoen aan de schipper. Het geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de KU11.

Opgave en informatie: Jelte Mulder, telefoon 0527-231237 of 06-23688813.

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X