Home / Bedrijfsnieuws / Open dagen Permacultuur Tuin Vollenhove

Open dagen Permacultuur Tuin Vollenhove

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur zijn de Open Dagen die door Grenzeloos  Ambachtelijk  worden georganiseerd in Steenwijkerland. Stichting Transition Town Vollenhove doet hieraan mee en besteed deze dagen extra  aandacht aan Permacultuur Tuinieren. Dit is een duurzame manier van moestuinieren met als uitgangsprincipe een gezonde bodem. Een benadering die de tuinier aanmoedigt om met de natuur mee te werken. De diversiteit in zo’n ecosysteem zorgt voor evenwicht en groei en resulteert ook nog eens in lekker en voedzaam voedsel.

De tuin wordt onderhouden door een team van 6 mensen. Door de samenwerking en diversiteit aan kwaliteiten in de groep, is er tevens sprake van sociale permacultuur. Een gedeelde verantwoordelijkheid om samen te zorgen voor een goede balans, voor een permanent evenwicht. Voor mens, dier en de aarde.

De tuin is tevens bedoeld als beleeftuin en inspiratietuin, om meer mensen te enthousiasmeren en de voordelen te laten zien van het oogsten van eigen groenten en fruit. Daarnaast is er in de tuin plaats voor wilde planten, waar zalf van wordt gemaakt. Voorbeelden zijn smeerwortel en weegbree. Maar ook de veelzijdigheid van de brandnetel , die behalve eetbaar ook de basis is voor zelfgemaakte plantaardige gier.

Voor geïnteresseerden staan er deze dagen ingrediënten klaar om zelf kruidenzout te maken. Er wordt gezorgd voor koffie en thee. Iedereen is welkom.

Locatie: Flevoweg 2 Vollenhove, achter de Vlasschuur.
www.transitiontownvollenhove.nl of bel 06-10565116

Foto: Stichting Transition Town Vollenhove

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X