Home / Jongeren / Beleef de magie van de nacht

Beleef de magie van de nacht

Lange Duinen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland, Europa

In de nacht laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Sprookjesachtig en soms ook spookachtig. De nacht is magisch. Beleef het tijdens de jaarlijkse Midzomernachtloop in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. De boswachters van Natuurmonumenten hebben verschillende routes uitgezet in De Wieden.

Spannende belevenis
Naar de sterrenhemel kijken kan natuurlijk overal, maar heb jij wel eens naar boven getuurd terwijl je midden in de natuur stond? Laat je ogen wennen aan het licht van de sterren en zie hoe de natuur ’s nachts ontwaakt. Onderweg kom je de boswachter tegen die met een batdetector speurt naar vleermuizen. Na afloop brandt het kampvuur en staat er iets lekkers klaar.

Korte en lange wandeling
Er is een korte en een lange Midzomernachtwandeling (5 en 9 km) in De Wieden. Meld je aan voor de Midzomernachtloop op www.natuurmonumenten.nl/midzomernachtloop.

Insecten
Jouw kaartje voor de Midzomernachtloop is een donatie aan de natuur. De opbrengst gaat naar het redden van de insecten. Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kriebelbeestjes die zo belangrijk zijn voor de natuur. Twee derde is verdwenen. De insecten hebben jouw hulp nodig. Wil je weten waarom en wat je kunt doen? Bekijk het hier: https://www.natuurmonumenten.nl/insecten

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X