Home / Cultuur / Ciro uit Brazilië zoekt gastgezin in Overijssel

Ciro uit Brazilië zoekt gastgezin in Overijssel

Eind augustus 2018 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 16-jarige Ciro komt op 25 augustus naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active en hij is ingedeeld in de provincie Overijssel. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin dat het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

Ciro stelt zich voor
Ik heet Ciro en, ben 16 jaar. Sporten is één van mijn favoriete bezigheden Ik speel meestal in de verdediging bij voetbal en basketbal, voor mij de leukste sporten. Ik denk dat teamsporten en samenwerken mij best goed liggen. Elke week ga ik naar de kerk, waar ik deel uit maak van de kerkbeweging voor jongeren en vrijwilligerswerk doe voor de parochie.
Ik ben erg leergierig en doe altijd erg mijn best in alles wat ik doe. Later wil ik graag naar de beste Engineering University in Brazilië en daarvoor studeer ik heel hard. Mijn favoriete vakken zijn wiskunde en natuurkunde. Op school maak ik redelijk lange dagen en ook thuis ben ik nog erg veel tijd kwijt aan mijn huiswerk. Gelukkig heb ik op school veel vrienden, dat maakt de dagen iets minder lang. Verder ben ik dol op botanische tuinen en zou ik daar in Nederland meer over willen leren. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten, jullie huis en jullie buurt te zien en de school waar ik naar toe ga.

Bent u geschikt als gastgezin?
Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio Coördinator van Travel Active.

Het gastgezin voor Ciro dient uit een huishouden van minimaal 2 personen te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Meer informatie?
Wilt u Ciro, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org of via de Regio-coördinator Overijssel: Alex Reinders op 06-12961625.

Bekijk ook

Vuur en Soep met G1000 Werkplaats Bewustwording

Vuur en Soep  met G1000 Werkplaats Bewustwording De Permacultuur Tuin in Vollenhove was voor de mensen die vanaf november 2017 hebben gewerkt aan de werkplaats Bewustwording een mooie locatie om het project af te ronden. Althans in de voorbereidende fase. De organisatie G1000 heeft dit traject in gang gezet om burgers meer inspraak te geven hoe Steenwijkerland Energieneutraal  kan worden. Daaruit zijn verschillende werkplaatsen ontstaan die aan diverse onderwerpen hebben gewerkt. Het is nu aan de Gemeente Steenwijkerland om gehoor te geven aan de ingediende voorstellen en o.a. bewustwording meer aandacht te geven. Robbert Vlagsma en Marja Geerdink hebben op 6 juni tijdens de Politieke Markt in het Gemeen

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X