april, 2018

21aprl20:3023:30Stefan Stasse en Carmen Sars "Aangeraakt door liefde"20:30 - 23:30 Podium Lokaal

Meer

Evenement details

Aangeraakt door liefde is een unieke totaaltheaterbeleving over leven en liefde waarin de jazzy, bluesy chansons van Carmen Sarsrmen Sars de rode draad vormen en is voor het eerst te zien buiten de Randstad. Stefan Stasse praat de programma-onderdelen op een ogenschijnlijk nonchalante wijze aan elkaar met onder meer tekstfragmenten, gedichten en citaten van uiteenlopende schrijvers als Ingrid Jonker, Ramses Shaffy, Erich Fromm, Ronald Holst, Fernando Pessoa en Carmen Sars zelf.

Carmen Sars; Singer Songwriter&zilveren harp winnares, Zang, Composities, Script
Stefan Stassean Stasse, Tv Radio presentator acteur, tekstperformer
Hans Vroomans; piano
Jan Kooper; Saxofoon
Marcel Schimscheimer; Basgitaar

Zangeres Carmen Sars, maakte indruk als gerijpte zangeres die haar eigen nummers schrijft, geken- merkt door solide muziek en ijzersterke teksten. Sars schrijft voor zichzelf en voor anderen en is bekend van de Ramses Shaffy-hit ‘Dans Me Gek’, die ze speciaal voor hem en Willeke Alberti schreef en nu zelf zong. Sars heeft al die jaren met jazzmusici gewerkt, maar was meer actief in het singer- songwriters- en kleinkunstcircuit dan op de jazzpodia.
Nu de grenzen tussen die genres vervagen wordt het echt tijd dat ook jazzminnend Nederland kennis maakt, net zoals met haar begeleiders van Het programma ‘Aangeraakt door Liefde‘met haar Muzikanten die tot de Nederlandse jazztop behoren. Hans Vroomans is nog het bekendste als vaste pianist van het Metropole Orkest, Zijn fijnzinnige begeleiding en zijn vastheid, zeker van belang als er geen drummer aanwezig is, vielen op evenals het creatieve spel van bassist Schimscheimer, die een super- lichte swing aan de muziek gaf. Saxofo- nist Jan Kooper, ontpopte zich als een van de meest lyrische altsaxofo- nisten die we hier kennen.

Tijd

(Zaterdag) 20:30 - 23:30

Lokatie

Podium Lokaal

Kloosterweg 17 Sint Jansklooster 8326CA

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X