juli, 2018

25juli(juli 25)08:0029(juli 29)19:00Vestingfeest: Pasar Malam08:00 - 19:00 (29) Steenwijk Vestingstad

Meer

Evenement details

De Pasar Malam Istimewa is in 10 jaar een begrip geworden in Steenwijk. Het evenement dat als een 3-daagse festiviteit begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een 5 daagse Pasar Malam met ca. 25.000 bezoekers. Velen weten in deze week de weg naar Steenwijk te vinden. Dat is ook niet verwonderlijk omdat de Pasar Malam een onderdeel van de Vestingsfeesten is en naast de pasar valt er veel meer te beleven in en om Steenwijk. Woensdag 25 juli van 08.00 tot 12.00 u kunnen kinderen hun spulletjes verkopen. Vanaf 10.00 u is er in de winkelstraten een braderie. U kunt uw bezoek aan de Pasar Malam ook combineren met een bezoek aan Taman Indonesia, een Indonesische dierentuin net buiten Steenwijk.

Dit jaar is de Pasar Malam van woensdag 25 juli t/m zondag 29 juli.

De 12e editie van de Pasar Malam Istimewa in Steenwijk is de grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van het Noorden van Nederland en zal plaatsvinden op de markt in het centrum van Steenwijk.

Feestavond
Ter gelegenheid van de Vestingsfeesten in Steenwijk zal er op woensdagavond 25 juli een speciale feestavond zijn op het Pasar Malam plein. Deze feestavond wordt ingevuld met een speciaal programma van de populaire en zeer succesvolle coverband Recession. Deze avond feesten we door tot middernacht met muziek van toen en nu!

Naast dit muziekspektakel wordt er natuurlijk ook gedacht aan de inwendige mens! Met Indische restaurants en diverse kraampjes met snacks is het culinair proeven en genieten op het plein. En dat is natuurlijk waar de Pasar Malam onder meer om bekend staat.

Voor uw ogen en neus worden de lekkerste gerechten bereid. De restaurants hebben een eigen terras waar u lekker kunt zitten en uitrusten nadat u langs het grote aantal kramen met hun diversiteit aan Oosterse producten hebt gewandeld. Maak eens een praatje met de standhouders; ze kunnen u alles vertellen over hun producten en aanbiedingen.

De Pasar Malam Istimewa is steeds meer van alle Steenwijkers geworden. Maar niet alleen van hen want uit heel Nederland komen de zomerthuisblijvers naar Steenwijk. De hotels in en om Steenwijk zitten dan ook snel vol. De sfeer en de gezelligheid op de pasar zijn in de loop van de afgelopen 10 jaren inmiddels alom bekend. De mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met een pasar denken soms onterecht dat dit evenement alleen bedoeld is voor de Indische Nederlanders. Het tegendeel is waar. In feite is de pasar een gezellig en betaalbaar dagje uit voor alle Nederlanders die van de Indische keuken houden en zich senang voelen in de exotische sfeer en cultuur. De pasar is er voor iedereen die zich bij ons op de pasar thuis voelt. Vorig jaar werd de pasar dan ook druk bezocht door allerlei bevolkingsgroepen. Vrijwel iedereen houdt van Indisch eten, lekker op een terrasje relaxen, genieten van muziek en dans en slenteren over de Oosterse markt.

Het Team van Istimewa en Stichting Vestingstad Steenwijk en haar winkeliers en horeca hopen u allen welkom te mogen heten en wensen u een geweldig mooie en sfeervolle Pasar Malam toe!

Tijd

25 (Woensdag) 08:00 - 29 (Zondag) 19:00

Lokatie

Steenwijk Vestingstad

Markt 1 Steenwijk 8331 HK

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu

X
X