augustus, 2018

08aug(aug 8)10:0010(aug 10)18:00Vestingsfeest: Fiësta Europa10:00 - 18:00 (10) Steenwijk Vestingstad

Meer

Evenement details

Steenwijk krijgt dit jaar een nieuw Vestingfeest: Fiësta Europa. Dit is een meerdaags evenement met producten uit zeventien verschillende Europese landen.

Dit concept bestaat al negen jaar in België, in meer dan 40 plaatsen. In Nederland zijn maar twee plaatsen waar dit evenement wordt gehouden, in Maastricht en in Zeeuws-Vlaanderen. Voor het eerst in de geschiedenis gaat de karavaan de grote rivieren oversteken en neerstrijken in de Olde Veste.

‘We waren hier al twee jaar mee bezig’, vertelt Han Evers van de organiserende evenementencommissie van Stichting Steenwijk Vestingstad. ‘Dankzij de goede relaties met de organisatoren van Pasar Malam, die ons op het spoor hebben gezet. De Pasar Malam is al jarenlang een groot succes en is inmiddels uitgegroeid tot een vijfdaags feest. We denken en hopen dat we net zo’n unieke vis als de Pasar Malam hebben gevangen. Het is weer een vernieuwend onderdeel en dat is ons de laatste vijf jaar gelukt. Daar zijn we heel blij mee.’

Specialiteiten
Fiësta Europa is bestaat uit kraamhouders uit zoveel mogelijk verschillende Europese landen. Zij brengen specialiteiten mee uit hun eigen land of regio. Niet alleen gastronomie en lokale gerechten en streekproducten, maar ook allerlei artisanaat, lederwaren, edelstenen, zepen, houtsnijwerk, textiel, enzovoorts. Ze komen uit alle hoeken van Europa, van Finland tot Hongarije, van Engeland tot Italië. Zo is er houtsnijwerk uit de Balkan, worsten uit Duitsland, olijven uit Spanje, manden uit Portugal, warme truien uit Lapland (Finland) en Fudge (een traditionele zoete lekkernij) uit Groot-Brittannië.

Feest
Werner van Hoof van Fiësta Europa uit Wuustwezel (België): ‘Zo ontstaat een kleurrijke en kwaliteitsvolle Europese markt met een heel gevarieerd aanbod. Noem het gerust een feest van Europese marktkramers. Het feit dat de meeste deelnemers ook werkelijk uit die landen komen en niet eens onze taal spreken maakt de markt heel authentiek en brengt vanzelf een aangename sfeer.’

Tijd

8 (Woensdag) 10:00 - 10 (Vrijdag) 18:00

Lokatie

Steenwijk Vestingstad

Markt 1 Steenwijk 8331 HK

Kop in Beweging

Kop in Beweging

mob-menu